Hvad skal der mon til for at skifte retning?

Hvad skal der mon til for at skifte retning?

Som mange af jer ved, dedikerede jeg 2019/2020 fuld tid til ACADEMY A missionen.

Jeg havde et ønske om at bidrage til mere autentisk adfærd, indre bæredygtighed og fællesskabsfølelse blandt unge – fordi jeg oprigtigt ser den unge generation som en vigtig brik i den transformationsproces, vi befinder os midt i.

De unge i tyverne og yngre er en udsat generation. Det er der skrevet om, forsket i og forudsagt meget om. De står med et ben i to lejre – den gamle de er blevet ‘opdraget og skolet ind i’ – og så deres inderste intuitive verden, der fortæller dem at der er noget helt galt ‘derude’ i samfundet. De får angst, stress, depressioner i et væk – fordi de mærker så tydeligt, at der er noget der ikke er rigtigt.

Vi siger de reagerer sundt på noget usundt.

2020 gjorde det ikke bedre – de unges mentale tilstand er beviseligt blevet værre efter begrænsinger og sociale restriktioner, der påvirker dem psykisk. Mere end vi umiddelbart forstår. Vi får et stort efterslæb blandt de unge – Hvad samfundet vil gøre for at samle denne generation op, må tiden vise – imellemtiden gør vi andre aktører hvad vi kan.

Der er heldigvis mange derude der forstår, at den unge generation er fremtidens forældre, ledere, arbejdsstyrke, kreative nytænkere og samfundsbidragsydere, og de kommer til at spille en AFGØRENDE rolle i fremtidens udvikling.

Jeg kan sige ud at blinke: De unge jeg møder er så bevidste, de er kreative, de er empatiske og de INSISTERER på at være kærlige. De vil bidrage til helheden, men de vil også gå deres egne veje. For de har set, at den ældre generation (mig, måske dig) ikke har løftet opgaven endnu – ikke har fundet svar på de mange udfordringer verden kigger på nu.

Nu er det deres tur – og de har egne ideer til hvordan de vil leve livet, og hvordan fremtiden kan formes.

  • Kan vi give dem lov?
  • Lytter vi til dem?
  • Har vi tillid til dem og tør vi give dem lederskabet – måske før tid?
  • Eller tror vi stadigvæk, at vi gamle med 40+ erfaring i gamle tankemåder kommer til at opfinde nye dybe tallerkener?

Jeg tror selv på, at svaret på fremtidens frelse ligger gemt i den unge generation (og i de børn der fødes i dette årti) – og vi kan være med til at kaste lys på potentialet, på det unikke og på det utraditionelle som de bringer til bordet.

 

Og når de sidder der ved bordet, så håber jeg blot, at de ‘gamle voksne’ er så bevidste og i kontakt med sig selv, at de mærker de unges indre ild, lytter til deres dybder og ser ind i deres klare øjne, og forstår den visdom og indsigtsrigdom der ligger i dem.

For mange af dem er gamle sjæle i unge kroppe, der er kommet her nu for at bidrage til det skifte vi står i. Det må vi aldrig glemme. 


LYT TIL VORES INTERVIEWS 

Hvis du har lyst kan du lytte med i de intuitive interviews vi har lavet, der findes på ACADEMY A’ youtube kanal. Der er både interviews med nogen af unge og med vise fremtidsorienterede ‘voksne’.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.