Hvis du vil skabe et stabilt fundament i dit liv, så du kan mærke hvem du er og hvad der er rigtigt for dig – bliver du nødt til at være grounded.

Grounded i dine hjemlige omgivelser. Grounded i din krop Grounded og forundet med naturen. Grounded i dine nære relationer.

Er du ikke grounded, flyver du rundt – håber nogen eller noget redder dig.

– Uden grounding har du ikke en fast kerne i din væren. 
– Uden grounding kan det føles som om du bare flyder med – hvor end vinden blæser. 
– Uden grounding kan eller dine højtravende visioner og vilde ideer, ønsker til dette liv ikke nå jorden og ikke blive virkelige. Dine ønsker bliver i stedet ofte urealistiske og uopnåelige.
– Uden grounding føles det som om du ikke ‘er her’ ordentligt – som om du svæver over det hele og blot er en tilskuer til livet – frem for deltagende engageret kanal for universet muligheder.

Hvis du ikke er HER – I DIN KROP FORBUNDET MED DENNE JORD – men i stedet flyver rundt i universet billedligt talt – så kan du ikke gennemføre dét, du ønsker konkret, og den eneste følelse du får er frustration – længsel og tomhed.

Vi bliver nødt til at være tilstede i vores hverdag og i vores kroppe, for at vi kan manifestere de tanker og ideer vi har. 

Hvis du ønsker at få mere ud af livet – mærke dig selv mere – opleve mere så er der kun een vej:

Kom tilstede i dit liv.
Kom ned på jorden.
Kom ned i kroppen.

Vær her – og mærk den du er i fysisk form.

Du bør BEVIDST grounde dig selv hver eneste dag.



7 forskellige Grounding øvelser
:


1.Tag et koldt bad hver morgen,evt. som afslutning på dit morgenbad. 
Det får dine blodkar til at samle sig og du ‘samler’ kroppen og renser ud fra nattens bearbejdning af følelser og underbevidsthed.

2.Gå barfodet ud på græsset og forbind dig med jorden under fødderne.
Mærk græsset / jorden under dine fødder. Læg mærke til, at du er her – at du står på et fast underlag. Hold fokus på dine fødder og bare observer hvad der sker. 

3.Gå barfodet rundt, og forestil dig, at du borer rødder ned i jorden for hvert skridt du tager.

Igen hold fokus på dine fødder, der er for enden af dine ben, der er koblet sammen med dit mellemgulv og din overkrop. Læg mærke til at DU ER HER.

4.Gå ud i en skov/vildmark/eng – den rå natur og kom tilstede her.
Vær med naturen og forbind dig med den. Lyt, duft, sans den rå natur. Dine sanser aktiverer også dit rodcenter.

5.Sæt dig med ryggen op mod et træ og mærk den styrke der er fra træet.

Forbind dig med træet. Forestil dig at du og træet er et. Tag styrken fra træet til dig. Mærk det rodnet der holder træet fast på jorden – inden det skyder mod himlen. Vær træet. Mærk den styrke der langsomt strømmer gennem dig.

6.Hop og ryst kroppen.

Hop ned i jorden og ryst dig ‘ned i den’, så du føler du lander her. Gør gerne dette i 10 min hver morgen og aften. På den måde både grounder du dig selv og ryster unødvendig energi af dig.

7. Bodyscan

Lig på gulvet med ryggen og ben stræk ud. Begynd af ’scanne’ din krop. Start ved dine fødder. Mærk dine fødder, ankler, skinneben, lægmuskel, lår etc… Gennemgå hele kroppen med din bevidste opmærksomhed, og blot observer hvordan der føles i kroppen her og nu. Møder du blokeringer/opstramninger eller smerte, bliv med din opmærksomhed her et øjeblik og træk vejret gennem det sted i kroppen. Brug gerne 30 min på øvelsen og læg mærke til, hvordan du har det bagefter.

Prøv dem alle – hvilken een af dem synes gav mest ‘grounding’ for dig?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.