Tilbagetrækning

Det er ikke unormalt at humøret daler i denne tid. Vi befinder os i en introvert periode af årets cyklus. Vejret inviterer os til at være mere inde end ude, solens energifyldte lys er sparsom og temperaturen kalder på tilbagetrækning under tæpper og dyner.

Nogen elsker disse faser. Tilbagetrækningens tid.
Andre frygter den. Fordi det kan være følelsesmæssigt udfordrende at være indadvendt.

Måske er det en gave for mange af os – at være tvunget til introvert refleksion. Måske er det netop naturens måde at fortælle os, at der er en tid for dette også i livet – for at vende blikket indad, mærke efter, bearbejde og processer det mere introverte i livet. Og genfinde os selv, indefra.

Personligt oplever jeg altid, at det er svært at overgive mig til den introverte, tilbagetrukne, rolige. For det vækker også uro – at skulle mærke det, der kommer frem i stilheden.

Når de ydre stimulanser minimeres, når der ikke er et ekstrovert træk, når fokus pludselig ligger på ‘væren’ frem for ‘handling’, tvinger det også mig til at mærke de følelser, jeg ikke elsker. dem jeg flygter fra. Når jeg ikke er bevidst.

Ensomheden. Følelsen af at miste livet. Desperationen efter ‘at være noget’. Følelsen af at jeg burde gøre noget – hvad end dette noget er.

Følelser jeg kender så godt. har mærket dem og tænkt over dem siden jeg var ganske ung.

Mit mørke. Min smerte. Min personligheds måde at skabe drama på, for at vække mig.

Vække mig til hvad?

  • Vække mig til en større sandhed om, hvem jeg er og hvorfor jeg er her.
  • Vække mig, så jeg lærer at forbinde mig med naturens cyklus.
  • Vække mig, så jeg ikke ubevidst lader mig styre af min laveste ‘barnestemme’, der hungrer efter ‘at mærke at jeg er elsket, ønsket, værdsat, accepteret, set, hørt og hører til’.

Denne vintertid er en reflekterende tid. En introvert tid. En tilbagetrukket tid. En tid, der kalder på os alle.

Vi kan hver især vælge at flygte fra den – i tanker, drama, desperation, depression. Eller byde den velkommen med åbne arme og se, hvad den har at tilbyde. Mærke efter indeni – måske der er noget, vi skal slippe? noget der skal erkendes? noget der skal lyttes til?

Hvad vil DU bruge tiden til?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.