Vi er umættelige

Vi mennesker opfører os ubevidst som dyr, der desperat løber rundt efter føde i den ydre verden, der kan mætte vores indre sult.

Vores føde er den kortvarige tilfredsstillelse. De hurtige stimulanser. DE hurtige fix, der kan få os til at føle os trygge, elsket, anerkendt, accepteret, okay som vi er. 

Vi jagter den ene ydre ting efter den anden – i håbet om at blive mætte, tilfredse, blot for at finde ud af, at vi kort tid efter bliver sultne igen.

Vi jagter det næste job, den næste titel, det næste like på sociale medier, den næste ferie, den næste kæreste, den næste uddannelse, det næste…

Vi er umættelige. 
Vi vil hele tiden have mere.
Vi kan ikke få nok.

Vi er blevet afhængige af ‘at opnå det næste’ – som en alkoholiker eller narkoman, der blot må ha mere stimulans, for at dulme det, der reelt kalder på opmærksomhed – under jagten.

Har du allerede erkendt, at også du er på en evig jagt efter stimulanser ….evig søgen efter at føle os opfyldt. tilfredse. lykkedes. berigede. mætte. Stimuleret. Eller benægter du?

Der er skrevet tykke bøger om, hvad det reelt gør ved vores hjerne, når vi konstant giver den stimuli, kortsigtet tilfredsstillelse – hvor afhængige vi bliver af det. Uden vi opdager det. De fleste ved det godt, men de færreste vil erkende det – for det har en konsekvens: at opdage ens afhængighed af ‘næste fix’. Og skulle vi opdage det, skynder de fleste sig at lukke ned for den bevidsthed – fordi konsekvensen er for stor:

Hvis vi ikke skal jagte det næste, hvad skal vi så? Hvad er formålet med livet så? Hvad skal vi da bruge tiden på? Hvad skal da give os kortvarige følelser af ‘lykke’?

Så vi fortsætter. Fortsætter jagten efter MER HURTIG LYKKE.

Desværre er faktum, at ingen af os bliver langvarig mætte, så længe jagten efter mere sker I DEN YDRE VERDEN. 

Intet i den ydre verden kan give os varig tilfredsstillelse.  

Det ved du nok også godt.

Den indre ro, tilfredsstillelse, lykke og glæde skal – for at vare ved, komme indefra, og skal styrkes – indefra.

Følelsen af den langvarige dybe tilfredsstillelse, skal optrænes af os. Det er som en muskel, der kræver træning over tid – men som (hvis praktiseret over tid) vil give os /vores nervesystem det, vi reelt søger:

INDRE RO, TILLID, STABILITET, BERIGET HJERTE, FØLELSE AF FORBINDELSE. Med os selv, andre og verden vi lever i.

Du kan ikke komme til disse dybere følelser og stemninger i dig, ved at hente nye ydre trofæer,  nå nye mål eller købe dig til det. Det er en anden form for træning, der skal til.

Den indre kontakt – daglig livslang træning.

Selvom det for igen virker hippieagtigt eller du måske tænker ‘ej, come on. skal jeg sidde og lukke øje, meditere og gå med på den bølge, er mit svar til dig: JA, hvis du vil slippe fri af det hamsterhjuls-fængsel efter hurtige fix, som altid sender dig tilbage til følelsen af ‘mer’.

Du kommer ikke udenom. At vende opmærksomheden indad – og fordybe dig her. fordybe dig – jagte – være med den du er. indeni.

For først når du lander her, og langsomt begynder at opdage, at du ER NOK HER, kan din hjerne – du – slippe ideen om, at du mangler noget ‘derude’.

DU HAR ALT allerede. Men du skal opdage det, før du /din hjerne vil acceptere den ide.

TRÆN dig selv i at vende opmærksomheden indad – så ofte du kan, så længe som muligt, dagligt:

  • Observer det menneske du er, med alt hvad der sker indeni dig. sæt dig stille ned, luk øjnene, fokuser på din vejtrækning, følg den, læg mærke til din indre stemning, fokuser på dit hjerte, bevæg din opmærksomhed rundt i kroppen, bare observer. Uden at dømme, uden at ville forandre det du observere , bare træn dig selv i at OPDAGE hvad der sker i dig – så du begynder at FORSTÅ at du består af bevægelser, tanker, fornemmeler, fysiske spændinger, energi – indeni. Det som alt sammen er DIG. Fordi dig med alt dette. gennem din opmærksomhed. Du skal ikke gøre noget – du skal bare VÆRE OBSERVERENDE.
  • Så ofte du kan: Fokuser på og mærk taknemmelighed over det du allerede er og har i dette liv. det er fantastisk at slutte dagen med dette fokus, men du kan gøre det så ofte du husker. det styrker din hjerne i at få ro på, så den kan slappe lidt af i bevidstheden om: ‘åh jeg er allerede ‘rig’ nok’ på mange ting.
  • Så ofte du kan: Vær bevidst om, Fokuser på og mærk glæden over blot at være til – i den form du er nu. Mange oplever, når kriser og døden kommer tæt på, at de i en kort tid efter er OPRIGTIGT værdsætter det liv, de er blevet givet. VÆRDSÆT DET NU. Ikke kun når kriser og døden banker på, men NU. For som vi alle ved: vi har dette øjeblik, ingen ved hvad morgendagen bringer. NYD DET DU HAR NU. Forbind dig med bevidstheden om, at det er en kort rejse på jorden, at vi skal nyde hvert minut. sug det ind – dufte, farver, lyde, udtryk. Det er en smuk jordklode vi lever på – når vi opdager det. Det handler om at træne din opmærksomheden for det liv, der udfolder sig lige foran næsen på dig – omkring os, og indeni os.
  • Vær bevidst tilstede i din kontakt med et andet menneske: Forbund dig med dem – gennem kroppen og hjertet. Ikke kun i tanker og snak. Lyt til den anden uden dom, sans den andens energi, åben bevidst dit hjerte når den anden er i området (udvid dit energifelt), indlev dig i den andens fortælling (udvid dit eget perspektiv) og observer hvad end der sker, i relationens møde – i dig. Måske trigges den anden dig – måske bløder han7hun dig op med sin fortælling, måske udvides du i oplevelse og perspektiv, måske aktiveres en gammel smerte i dig. Uanset – bare observer det, træk vejret gennem det og FORBIND dig med det der er.

Det hele er et spørgsmål om opmærksomhed og bevidsthed. indefra og ud.

Det kan lyde så uendelig let, men det er en bevidst træning, der kræver din opmærksomhed. Der kræver forbindelse med dig selv, indeni – og herfra ud til den ydre verden.

Jo mere du træner dette, jo mere ro vil du finde – jo mere beriget vil du føle dig – jo mere  i accept af det der er (tilfreds) vil du (dit nervesystem) blive. Og jo mere taknemmelig vil du føle dig, i hjertet. 

Det er ikke et quick fix. Det er livslang træning. Igen og igen.

Du kan ikke læse dig til, hvad det reelt gør ved dig, hvordan denne dybe form for tilfredsstillelse føles eller opleves. Du skal erfare den selv.Du bliver nødt til at erfare, hvad det vil sige: at være forbundet med dit indre – og fordybe dig her. 

Det er det samme som, hvis jeg skulle forklare dig hvad en forelskelse er, og du aldrig har prøvet det endnu. Det er ikke muligt. Det skal opleves. Erfares. Mærkes.

Og bagefter er intet det samme igen.

OPLEV DET SELV – tag med på 4-dags kloster retreat

Tag med på 4 dags sensommer-retreat på et kloster på Mallorca. Oplev hvad kombinationen af naturens magiske kraft, roen på et kloster hvor mennesker i århundrede har søgt ind i sig selv, faciliteret fordybelse og stilhed kan give dig af svar – af indsigt – af ro, til at heale og forløse, opdage og sætte fri. Uden du skal gøre noget.

Vi rejser derned torsdag 29. august – og hjem igen mandag 2. September.

Prisen for dette kloster Retreat er 2750 kr. + fly/ophold. Under 6000 kr.

Du kan læse mere her; eller skrive til mig for mere info: louise@schonnemann.com

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.